Belgium Lambretta Meet 2006

3° Belgium Lambretta Meet  13 mei/mai 2006

Dit jaar lag het parcours te midden van de Vlaamse Ardennen. De rit werd ingedeeld in twee delen van telkens ongeveer 50km. Bang volgde ik de weersvoorspelling op de voet en helaas, voor zaterdag 13 mei beloofden ze niet veel goed.

Nu ja, goed of slecht, de meeting zou plaats hebben. Zaterdagochtend, met nog kleine oogjes keek ik buiten of dat het regenfront, zoals ons Sabine dat mooi kan verwoorden, al te zien was. Maar tot mijn grote opluchting was het een mooie blauwe lucht met hier en daar wat zonnestralen. Zouden de weermannen en vrouwen zich vergist hebben ( alsof het de eerste keer zou zijn). Om 9 uur was ik op het verzamelpunt en dan was het wachten op de eerste deelnemers. Als eerst was mijn oom aangekomen. Zijn Vespa was mooi opgekuist en klaar voor het zware werk. 9u30 nog steeds niemand in zicht. Nu en dan wel eens een moto maar geen scooters. 9u45, een hele reeks Vespa’s komen het pleintje opgereden. Allemaal mensen van de Vespaclub van Oostende. Met zijn tienen waren ze. Ondertussen komen met mondjes maat nog enkele scooter aan. Ook een BMW GS rijdt het pleintje op. Het was onze goede vriend van squadra veloce vanuit Limburg, die eens een kijkje kwam nemen en vroeg of dat hij een eindje mocht meerijden. Voor ons geen probleem.
Wit tarwe bier
10h00, iedereen klaar en weg waren we. Na ongeveer 20 km was er een stop voorzien in Mater. Mater is een klein dorpje die in streek bekend is voor zijn wit tarwe bier.
Ook is Mater bekend voor zijn Roman brouwerij, waar nog tal van andere streekbier worden gebrouwen.
De brouwerij konden we spijtig genoeg niet bezoeken wegens te kleine groep maar het café van de brouwerij kon ons wel bekoren.
Met een klein lentezonnetje op onze snoet en een pintje op het terras, was de rit al deels geslaagd. Na een korte pauze, was onze Lambretta terug aan de beurt. Langs de gemeente Horebeke, Zegelsem, Schorrise, Louise-Marie werden we terug verwacht in Nukerke voor de broodjes lunch. In de namiddag ging de rit richting Kluisbergen. Niet te vergeten dat we onderweg ook menig heuvel hadden beklommen waaronder: Taaienberg, Boigneberg, kopenberg, Eikenberg, Patersberg……. Als apotheose van de dag vond ik de rit door het Kluisbos. Dit is een verharde weg van ongeveer 3 a 4 km compleet door den bos. Echt de moeite waard om eens mee te maken. Midden in het bos hielden we dan halt bij een klein cafeetje waar een consummatie voorzien was. Vanhier was het terug naar huis. Na een kleine sprong in het Waalse gedeelte ( Russignies en Monte d’Encluis) waren we terug op het pleintje aangekomen. Iedereen had een leuke dag gehad, geen spatje regen en hier en daar zelfs een verbrande neus. Nogmaals wil ik iedereen bedanken van de organisatie ( volgwagen, broodjes, cafetaria) voor de vrijwillige medewerking en op naar de 4de editie volgend jaar.