Seaside Ride-out 2014

Zaterdag 26 juli was er de 5de editie van de Lambretta Club Seaside ride-out.
Traditie getrouw nam François de organisatie voor zijn rekening samen met enkele vrienden.

De vertrek en aankomst locatie was dit jaar in Pollinkhove, waar om 13h00 de rit vertrok richting Ieper en omstreken in kader van de herdenking WO-I 100 jaar later.
Na een ontspannende rit langs de ijzer werd het al snel tijd voor een eerste stop. Vandaar ging het verder naar de militaire begraafplaats Tyne Cot te Passendale (Zonnebeke). Tyne Cot is de militaire begraafplaats met het grootste aantal Britse gesneuvelden op het Europese vasteland.

De volgde halte was de Meense Poort in Ieper. voor de dagelijkse last post waren we iets te vroeg, maar niettemin wel een unieke gelegenheid voor een aantal mooie foto’s van de Lambretta  line-up in een tijdloze omgeving, voor de vele toeristen aldaar.
Na een korte wandeling en verfrissing ging de colonne terug richting vertrekpunt maar niet zonder nog een laatste stop te houden in, hoe kan het ook anders, een ambachtelijke brouwerij. Dit moet je echt wel weten te vinden, want van buitenaf zou niemand vermoeden welke activiteiten de Struise Brouwers in het oude schoolgebouw onderhouden.

Terug in Pollinkhove was er nog ruim tijd om wat bij te kaarten over de voorbije dag en te genieten van een maaltijd.
Als snel schalde er heerlijke soul music uit de klankkasten en kon de avond ingezet worden. Aan de volle bakken ‘verfrissingen’ te zien kon die wel nog even gaan duren…
(met dank aan Stefan voor de foto’s)

check ook de Facebook pagina